Interex.huInterex.huInterex.huInterex.hu

Igaz az, hogy mindenkinek
igénye van az intim higiéniára!
Termékkínálatunk
Magunkról
Bidék

Magunkról


Bidé
, átalakítás nélkül! A Toilette Nett® az övön aluli tisztaság érzése!

Már 18 éve forgalmazzuk a Toilette Nett® bidé WC-ülőke berendezést, ami tökéletesen megoldja mind a bidé, mind a WC funkciót ugyanazon a kerámián. Választékunkban megtalálhatóak antibakteriális változatok is, melyek nagyobb higiéniai biztonságot nyújtanak a bidé használat során. Valamennyi termékünk a hagyományos bidé biztonságos tisztálkodási komfortját nyújtja, kompromisszumok nélkül.

A Toilette Nett® bidé WC-ülőke bidé funkciós wc-ülőkék megtalálhatóak az ország számos fürdőszoba szaküzletében! Árainkkal és a kivitelezéshez kapcsolódó információkkal kapcsolatban keresse országos viszonteladó hálózatunk tagjait!

A Toilette Nett® bidé WC-ülőke termékek minden tekintetben megfelelnek a szabványoknak, hatályos előírásoknak.
A Toilette Nett® bidé WC-ülőke ipari felhasználásra bevizsgálva: ÉMI-EAB sz: A – 1 147/1995
A Toilette Nett® bidé WC-ülőke forma és védjegyoltalom alatt áll!

ÉRDEKESSÉGEK, HASZNOS TUDNIVALÓK A BIDÉRŐL

A “bidé” szó francia eredetű, a királyi családok használták, a pónik neveként. Ez a különös szófejtés a termék kezdeti formájára utal, mivel ezek a bidék egy emelvényen voltak, így használóik úgy ültek rajta szétterpesztett lábakkal, mintha egy lóra szálltak volna fel.

A bidé valódi története a francia bútor gyártók innovációjával kezdődött, mely a XVII. – XVIII. sz. fordulójára tehető. A feltaláló neve és a tényleges körülmények nem ismertek. Egyesek szerint a feltaláló nem más, mint Christophe Des Rosiers, a Francia Királyi családok bútorgyárosa. Az első feljegyzések a bidet vonatkozásában az 1710-es évből származnak. A 19. század folyamán az európaiak egy porcelán bidé változatot fejlesztettek ki az intim tisztálkodás elősegítésére.

A XVI. Század vége felé Angliában feltalálták a vízöblítéses ürítő szerkezetet. I. Erzsébet királynő olyannyira használhatónak ítélte meg ezt, hogy saját kastélyába is szereltetett belőle.

A Viktória-korabeli vízvezeték-fejlesztéseknek köszönhetően a bidék kikerültek a hálószobából a fürdőszobába.

Magyarországon már 1914-ben létezett a fal mögé épített WC-tartály. Nagy választéka volt a különféle WC-knek, és akkoriban még törekedtek arra, hogy ne csak használati tárgy legyen, hanem egy szépen megformált műtárgy.

A bidé szintén ismert és használt szerkezet volt.

A világháborúkat követő újjáépítés során nem a minőség volt a cél, hanem a minél gyorsabb és egyszerűbb megoldások a wc használat terén.

A történethez kapcsolható hősi név a francia Le Blanc-é, aki eljárást eszelt ki a lúg vegyi úton történő előállítására. Nyomában fellendül a szappangyártás, fokozatosan olcsó tömegcikk lesz belőle.

A bidé története korunkban sem ért véget, elterjedőben van egyre több lakásban.

    Mutat
    Elrejt